Christelijke Muziek & Concertagenda

250 zangers in concert Naarden Naarden, Noord-Holland


Naam:
250 zangers in concert Naarden
Datum:
12 oktober 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

250 zangers
NAJAARSCONCERT Deo Juvante in Naarden

Op zaterdag 12 oktober a.s. geeft de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen haar jaarlijkse Najaarsconcert in de GROTE KERK in NAARDEN. Behalve Deo Juvante zullen ook Mannenkoor Con Forza uit Woerden, Barend Wiltjer/tenor en Carina Bossenbroek/panfluit acte de présence geven. De koren en solisten worden begeleid door het duo Magré & Magré/orgel, piano. De muzikale leiding is in handen van Bert Moll.
Beide koren – samen goed voor 250 stemmen - , hun dirigent en jong solistisch talent staan garant voor een sfeervolle avond en heten het publiek van harte welkom op deze avond.

Deo Juvante
Chr. Koorvereniging DEO JUVANTE uit Huizen bestaat ruim 60 jaar. De muzikale leiding ligt vanaf 1977 bij Bert Moll. Dit koor heeft meer dan 110 leden, repeteert wekelijks en treedt zowel binnen als buiten ’t Gooi op. Tijdens koorreizen verzorgde het ook optredens in het buitenland. Zo trad Deo Juvante op in Wales, Wenen, Praag, Parijs, Brussel, Antwerpen en Keulen. In november 2013 hoopt het koor opnieuw een koorreis naar Wenen te maken. Het koor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire: van het eenvoudige geestelijk lied, hymnes en negro-spirituals, tot oratorium en grotere koorwerken. Ook voor dit concert hebben de koorleden nieuwe werken ingestudeerd.

Con Forza
Chr. Mannenkoor Con Forza is opgericht in 1993 en viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. Het koor bestaat uit ongeveer 120 enthousiaste zangers, die uit de wijde omgeving van Woerden komen. Dit mannenkoor heeft d.m.v. regelmatige optredens, waarin het zijn uitgebreide repertoire ten gehore brengt, in de koorwereld een eigen gezicht gekregen. Bert Moll is sinds 2009 actief als dirigent van dit mannenkoor.

Solisten
Barend Wiltjer, tenor, is geboren op 13 augustus 1982 in Winterswijk en woont in Hoogkerk-Groningen. Op zijn 14e jaar werd hij lid van Het Urker Mannenkoor ”Hallelujah”, waarin hij tegenwoordig veel solopartijen zingt. Regelmatig wordt hij bij koren gevraagd zijn medewerking te verlenen bij concerten of opnames. Ook maakt hij deel uit van De Urker Mans Formatie: een groep van 12 geschoolde zangers met een uitgebreid repertoire van klassiekers, spirituals en populaire werken. Van Barend Wiltjer is onlangs een debuutalbum “Onderweg” verschenen.
Magré & Magré
Wim en Wilbert Magré zijn vader en zoon. Wim Magré bekwaamde zich als musicus, met orgel als hoofdvak, aan het Zwols conservatorium. In 1989 studeerde hij daar af. Hij is regelmatig te beluisteren op bekende Nederlandse orgels en hij maakte diverse orgelcd’s. Magré is tevens dirigent van verschillende Veluwse koren.
Wilbert Magré is 21 jaar. Al op zeer jonge leeftijd kreeg hij pianolessen. Ook op het orgel weet hij feilloos zijn weg te vinden. Samen met zijn vader gaf hij afgelopen zomer diverse concerten in het land. Van hun muziek zijn ook cd’s op de markt. De jonge Magré wordt vaak gevraagd als begeleider van koren. Hij maakte de afgelopen jaren koorreizen naar Praag, Berlijn, Gent, Wenen en Parijs.
In september 2013 startte hij zijn eerste koor op als koordirigent.
Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen. In 2010 won ze in haar categorie het Interclassic concours. Naar aanleiding daarvan verscheen haar debuutalbum “Sensation”. In 2012 volgde zij een masterclass bij de wereldberoemde panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir. Bossenbroek treedt regelmatig op met koren en andere instrumentalisten.


De avond begint om 20.00 uur. Kerk open om 19.15 uur.
Kaarten voor deze avond kosten € 15,- en zijn aan de kerk en bij Boekhandel De Echo/Huizen verkrijgbaar.
Kaarten zijn te bestellen bij koorleden of op telefoonnummer: 035-5262712. Voor info www.deojuvante.nl .

Adres:
Marktstraat, Naarden
Postcode:
1411 CZ
Plaats:
Naarden (Boek overnachting in Naarden)
Dagje uit in Naarden | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Najaarsconcert

Uitvoerenden:
Deo Juvante, Huizen
Con Forza, Woerden
Barend Wiltjer, tenor
Magré & Magré, orgel en piano
Carina Bossenbroek, panfluit

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Juvante, Huizen.

Kaarten:
aan de kerk en te bestellen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-09-19 12:36:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar